Loading...

Друк підручників і навчальної літератури – переваги індивідуального виготовлення

Статті
04 вер 2023
Друк підручників і навчальної літератури – переваги індивідуального виготовлення

Підручники є головним інструментом навчання, що супроводжує кожну людину від дитячого до похилого віку. Враховуючи великий попит на них, друк навчальної літератури є найпоширенішою послугою, яку надає друкарня ТАКИБУК.

Важлива причина замовити друк підручників – можливість для кожного учня отримати власний новий екземпляр, у якому він зможе робити помітки, залишати коментарі, виконувати завдання, відмічати особливі фрагменти, до яких потрібно буде повертатися.

Слід пам’ятати, що підручники, які вже належали кільком власникам, можуть виявитися забрудненими, тому батьки охоче замовляють друк нових підручників для своєї дитини.

Друк підручників – якому оформленню віддати перевагу

Один з популярних напрямів діяльності ТАКИБУКА – друк підручників. Це замовлення від класів, накладами у кілька десятків,  або навіть сотень примірників, для шкіл, й індивідуальні, у тому числі від студентів, на виготовлення однієї книги. Звичайно, чим більшим буде наклад, тим меншою вартість одного примірника.

Ще один чинник, що впливає на вартість друку підручників – палітурка. Звісно, друк з твердою обкладинкою є дорожчим, але сторінки книги будуть краще захищені і вона слугуватиме довше. Якщо підручник буде використовуватися лише один-два учбові роки, м’яка палітурка цілком витримає навіть активне застосування. При цьому дитині, що має носити книги з собою, буде значно легше, якщо вони матимуть м’яку обкладинку.

Найчастіше, підручники для старшокласників і студентів друкуються у чорно-білому виконанні, що також знижує їх собівартість. В той же час, книжки для молодших школярів мають бути яскравими, привабливими, щоб дитині хотілося навчатися, знайомитися з оточуючим світом за допомогою підручників, пізнавати щось нове.

Друк навчальної літератури – декілька нюансів

До навчальної літератури відносяться розвиваючі і робочі зошити, зошити лабораторних практикумів, завдань для самостійного виконання і контрольних робіт. Також це можуть бути методичні посібники і курси лекцій, що їх складають і друкують викладачі вузів для полегшення навчального процесу студентів.

Як і підручники, навчальна література поділяється за віковими категоріями читачів. Для дітлахів вони мають бути яскравими, багатокольоровими, в той час, як більш дорослу аудиторію задовольнить лаконічне чорно-біле виконання.

Зазвичай, методичні посібники і зошити мають м’яку палітурку і зшиваються скобами або на пружину. А от збірки лекцій можуть бути виконані з твердою обкладинкою.

Друкарня ТАКИБУК виконує замовлення щодо друку підручників і навчальної літератури для замовників з усіх регіонів України.

Калькулятор стоимости печати учебников